Hλεκτρονικά θα πραγματοποιηθούν φέτος οι ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2021 με θέμα: «1821-2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους ορίστηκε η 28η Μαΐου 2021. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία διεξαγωγής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στις αρχές Απριλίου. Για τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό δείτε εδώ.
«Ταξιδέψαμε ως εδώ μέσα σε σφραγισμένα βαγόνια, είδαμε τις γυναίκες και τα παιδιά μας να τους καταπίνει το σκοτάδι, σκλάβοι πηγαινοερχόμαστε χιλιάδες φορές στην βουβή δουλειά, νεκροί στην ψυχή πριν τον ανώνυμο θάνατο. Δεν θα ξαναγυρίσουμε. Κανείς δεν πρέπει να βγει από δω, κανείς που θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο μαζί με το χαραγμένο στην σάρκα του νούμερο τη δυσοίωνη είδηση του τι κατάφερε να κάνει άνθρωπος στον άνθρωπο στο Άουσβιτς».
Στο πλαίσιο του εορτασμού την Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης (24 Ιανουαρίου), την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, η καθηγήτρια πανεπιστημίου Dr. Megan Sumeracki, έκανε μία διαδικτυακή ομιλία στους εκπαιδευτικού των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα με θέμα τις επιστημονικά ενδεδειγμένες στρατηγικές μάθησης. Η Dr. Megan Sumeracki είναι καθηγήτρια στο Rhode Island College, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Learning Scientists και συγγραφέας του βιβλίου Understanding How We Learn: A Visual Guide.
Οι μαθητές της Ομάδας MUN του Σχολείου μας, Δούνη Σήλια (Α’ Λυκ.), Καζίλας Χαράλαμπος (Α’ Λυκ.), Κουρεντζή Άννα (Α’ Λυκ.), Μπακοπούλου Εβελίνα (Α’ Λυκ.), Θωμάς Γιάννης (IB DP1), Καζάζης Ιάσονας (IB DP1), Λουκίδης Ρωμανός (Β’ Λυκ.), και Μπογδάνης Βασίλης (Γ’ Λυκ.), έλαβαν μέρος στο 15ο CGS MUN που διεξήχθη από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020. Σε θέση Deputy President (Αναπληρώτρια Πρόεδρος) του ECOSOC (Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο), συμμετείχε στο Συνέδριο η μαθήτριά μας Παπαϊωάννου Χριστίνα (Β’ ΛΥΚ).
«Το σχολείο πρέπει να προτρέπει τους μαθητές να κάνουν χρήση της φαντασίας τους. Η γραφή είναι βέβαια ένα άγχος. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου αποκαλύψουν οι λέξεις. Μπορεί να σε πληγώσουν, μπορεί και να σε κάνουν να γελάσεις. Θέλω να πω ότι η γραφή είναι επίσης ένα παιχνίδι: οι λέξεις θυμούνται τα νεανικά μας χρόνια, μας ξέρουν από παιδιά. Η φαντασία είναι μια μορφή αμφισβήτησης του ίδιου του σχολείου, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Είναι μια μεγάλη χαρά να έχεις μπροστά σου μια λευκή κόλλα χαρτί. Να κάνεις χρήση της ελευθερίας σου».
|
Κατηγορίες
All
Αρχείο
September 2024
|