Διάρκεια: 60 ώρες (30 διά ζώσης & 30 εξ αποστάσεως).
Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Πρόγραμμα εκπαιδευτικών συναντήσεων
Σάββατο 1η Απριλίου (10:00-17:30): Πρώτη διά ζώσης εκπαιδευτική συνάντηση.
Κυριακή 2 Απριλίου (10:00-17:30): Δεύτερη διά ζώσης εκπαιδευτική συνάντηση.
3 Απριλίου – 5 Μαΐου: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (30 ώρες)
Σάββατο 6 Μαΐου (10:00-17:30): Τρίτη διά ζώσης εκπαιδευτική συνάντηση.
Κυριακή 7 Μαΐου (10:00-17:30): Τέταρτη διά ζώσης εκπαιδευτική συνάντηση.
Κόστος συμμετοχής: 250 ευρώ.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ μέχρι 24 Μαρτίου: https://goo.gl/forms/xSUk9LqXXTBv2Ff53
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εφόσον συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων.
Κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό GR27 0172 0190 0050 1901 7420 802 με αιτιολογία: ΚΕΔΙΒΙΜ – Διδασκαλία της Ελληνικής - Όνομα / Επώνυμο Συμμετέχοντος μέχρι 30 Μαρτίου 2017.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι:
- Η εξοικείωση με τη μεθοδολογία της διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας.
- Η παρουσίαση και κριτική προσέγγιση του εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας σε παιδιά και ενήλικες.
- Η ανάπτυξη της ικανότητας αξιοποίησης καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνικών, σχεδιασμού ολοκληρωμένων διδακτικών ενοτήτων και παραγωγής διδακτικού υλικού κατάλληλα προσαρμοσμένου στις ανάγκες των μαθητών.
- Η ευαισθητοποίηση σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και η ενίσχυση της διαπολιτισμικής ικανότητας των εκπαιδευτικών.
Μεθοδολογία
Πρόγραμμα μεικτής εκπαίδευσης: 30 ώρες διά ζώσης εκπαίδευσης και 30 ώρες εξ αποστάσεως με χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Εκπαιδευτικό υλικό: σχεδιασμένο για διά ζώσης και e-learning εκπαίδευση.
Εκπαιδευτική μέθοδος: βασισμένη στις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και σε βιωματικές / συμμετοχικές τεχνικές (εργασία σε ομάδες, μελέτες περίπτωσης, προσομοίωση, παιχνίδι ρόλων, καταιγισμός ιδεών, γλωσσικά παιχνίδια, εμπλουτισμένη εισήγηση).
Εκπαιδευτές: Γιώργος Σιμόπουλος, Ειρήνη Παθιάκη.
Βιογραφικά σημείωματα
Ο Γιώργος Σιμόπουλος είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. Εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια ως καθηγητής της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας στο Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής, συντονιστής προγραμμάτων και επιστημονικός συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, στη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 25 πακέτων εκπαιδευτικού υλικού, έντυπου και ηλεκτρονικού, στο πεδίο της διδασκαλίας της ελληνικής ως Γ2, για λογαριασμό δημόσιων κα ιδιωτικών φορέων και οργανισμών καθώς και στις δράσεις επιμόρφωσης εκπαιδευτικών των Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπαίδευσης Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διαπολιτισμικής Ευαισθητοποίησης του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ.
Η Ειρήνη Παθιάκη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στην Ιστορία (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Από το 2000 εργάζεται ως καθηγήτρια της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ενώ έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Είναι συγγραφέας 14 πακέτων εκπαιδευτικών υλικών για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, για λογαριασμό δημόσιων κα ιδιωτικών φορέων.