2 λίτρα χυμό πορτοκάλι
1 κιλό σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο…»
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της "Η Αμοργός μου" - "My Amorgos", όπου παρουσιάζει την αμοργιανή και την ελληνική γαστρονομία, και κουλτούρα! Είναι γραμμένο με πολύ αγάπη για τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμοργό της, τότε που δεν υπήρχε ηλεκτρισμός στο νησί, και η ζωή ήταν πολύ δύσκολη για τους νησιώτες. Το βιβλίο, περιέχει όχι μόνο συνταγές, αλλά και την ιστορία τους, που βασίζεται αποκλειστικά στα τοπικά προϊόντα που παρήγαγαν. Είναι γραμμένο στην Αγγλική, προκειμένου οι ξένοι επισκέπτες του νησιού, να πάρουν μαζί τους γεύσεις, ιστορία και αρώματα Ελλάδας, μέχρι να επιστρέψουν ξανά.
Η κ. Γιαννακοπούλου είναι η ψυχή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο εδώ και πολλά χρόνια στην Αμοργό και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών ξένων επισκεπτών, κινηματογραφόφιλων και μη. Εδώ και χρόνια δημιούργησε την Γαστρονομική Λέσχη Αμοργού, κινητοποιώντας κι άλλες γυναίκες να θυμηθούν τις συνταγές από τις μανάδες και τις γιαγιάδες τους, ώστε να μη περάσουν στη λήθη συνταγές και μυστικά που χάνονται στο βάθος του χρόνου.