Την ομιλία ακολούθησε ένα πλήθος ερωτήσεων από τους μαθητές προς τον ομιλητή, που ανέδειξε το ενδιαφέρον τους για την επιστημονική γνώση που προκύπτει από τη διαστημική έρευνα αλλά και τα τεχνολογικά της επιτεύγματα.
Μερικά λόγια για το Cassini-Huygens:
Το δίδυμο διαστημόπλοιο Cassini-Huygens είναι μια ρομποτική διαστημική αποστολή συνεργασίας των διαστημικών υπηρεσιών ΗΠΑ, Ευρώπης και Ιταλίας (NASA, ESA και ASI αντίστοιχα) με στόχο τη μελέτη του συστήματος του Κρόνου, δηλαδή του ίδιου του πλανήτη Κρόνου και των δορυφόρων του. Η αποστολή Cassini-Huygens εκτοξεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1997 και, περίπου επτά χρόνια αργότερα, μπήκε σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο την 1η Ιουλίου 2004.
Η αποστολή περιλάμβανε δύο διαστημικά σκάφη: το τροχιακό σκάφος Cassini, που συνεχίζει να διαγράφει επιλεγμένες τροχιές γύρω από τον Κρόνο και τους δορυφόρους του και τον δειγματολήπτη Huygens, ο οποίος αποκολλήθηκε από το Cassini στις 25 Δεκεμβρίου του 2005 και προσεδαφίστηκε στο μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, τον Τιτάνα, στις 14 Ιανουαρίου του 2005, σημειώνοντας την πρώτη προσεδάφιση διαστημικού σκάφους στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα.
Το 2008 η NASA ανακοίνωσε τη διετή επέκταση της αποστολής ονομάζοντας την Cassini Equinox Mission, ενώ ακολούθως υπήρξε και νέα επέκταση έως το 2017. Δεκαέξι Ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αποτελούν την ομάδα που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την κατασκευή και το χειρισμό του Cassini και των οργάνων του καθώς και την ανάλυση των δεδομένων. To Cassini-Huygens είχε εξοπλιστεί με επιστημονικά όργανα για τη διερεύνηση 27 διαφορετικών επιστημονικών πεδίων σχετικών με το σύστημα του Κρόνου, με στόχο την αποκάλυψη άγνωστων πτυχών του πλανήτη και των δορυφόρων του. Μέχρι σήμερα η ανάλυση δεδομένων από το Cassini και το Huygens έχει οδηγήσει σε ιδιαίτερα επιστημονικά ευρήματα, πολλά από τα οποία μη αναμενόμενα.