"Όταν πριν από 58 χρόνια αποφάσισα να συμπεριλάβω την αρχαία τραγωδία και κωμωδία στην ύλη πολιτισμού και γλώσσας, με διακατείχε ένας περίεργος φόβος, μήπως οι μαθητές μου δεν προσεγγίσουν το βάθος των εννοιών που αποτελούν το δομικό υλικό κάθε έργου. Δεν είχα τεκμηριώσει το γεγονός, ότι οι μαθητές με τον βαθυστόχαστο λόγο των αρχαίων, γαλουχούνται και διαμορφώνουν έναν άρτιο σωματικό και πνευματικό οργανισμό, όπως ακριβώς συμβαίνει με το μητρικό γάλα. Εμείς όλοι που σμιλεύουμε το πνεύμα, το σώμα και την ψυχή των παιδιών μας αν εμβαθύνουμε με προσοχή και ευλαβητική προσπάθεια πάνω στο ανθρώπινο περιεχόμενο της αρχαίας τραγωδίας θα ατενίσουμε στο βάθος την πύλη εξόδου από την πολιτική, την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει σήμερα τη χώρα μας".
Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα Μαριάνθη Σιδερή αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο» που εντάσσεται στη φιλοσοφία και την παιδαγωγική στόχευση των Προγραμμάτων Βιωματικής Μάθησης, "τα οποία προσπαθούν να ανιχνεύσουν και να αναδείξουν την Ελλάδα του πολιτισμού, δημιούργημα μιας ανώτερης πνευματικής καλλιέργειας και μιας υπέρτατης και μοναδικής ανθρωπιστικής δύναμης".
Τονίστηκε επίσης πως αυτά τα προγράμματα που βιώνουν τα παιδιά σε αυτόν τον μοναδικό χώρο, δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς τη θετική αξιολόγηση και την τελική έγκριση της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, κ. Άλκηστης Παπαδημητρίου και όλων των παραγόντων του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την αποδοτική λειτουργία του.