Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της νικήτριας ομάδας, αλλά και σε όλα τα άλλα παιδιά που έλαβαν μέρος και οι ομάδες τους κατέλαβαν μία θέση ανάμεσα στις 20 πρώτες.
Oι ομάδες που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο Κοινοβούλιο επισκέφτηκαν τον διαδραστικό χώρο του Parlamentarium Simone Veil, το Debating Chamber of the Parliamentary Assembly και το tribune of the Hemicycle, όπου παρακολούθησαν μια ταινία για τη λειτουργία, τις αποστολές και τα επιτεύγματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο διαγωνισμός Besafenet διεξάγεται διαδικτυακά. Οι μαθητές καλούνται, μέσα σε μία ώρα, να απαντήσουν σωστά σε 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με 5 διαφορετικούς φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους. Η γλώσσα εξέτασης είναι τα Αγγλικά.
Η European and Mediterranean Major Hazards Agreement (EUR-OPA) μέσω του Besafenet project στοχεύει στην προώθηση, ανάμεσα στους μαθητές, μιας κουλτούρας πρόληψης και κατάλληλης συμπεριφοράς για τον περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, που με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση πλήττουν τις σύγχρονες κοινωνίες.