Το workshop περιελάμβανε εισηγήσεις και παρεμβάσεις πανεπιστημιακών εκπροσώπων από τα ακόλουθα εκπαιδευτικά ιδρύματα: Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Charles University (Czech Republic), Open University of Cyprus, University of Cologne (Germany), University of Udine (Italy), KTH Royal Institute of Technology (Sweden), The National Trust of Ireland, Institute of Educational Sciences (ISE) (Romania).
Το Workshop διοργάνωσε η ελληνική ομάδα του PULCHRA, ο καθηγητής Κ. Καρτάλης, ο Α. Πολύδωρος και η Θ. Μαυράκου (Τμήμα Φυσικής, Τομέας Φυσικής Περιβάλλοντος & Μετεωρολογίας, ΕΚΠΑ). Το Pulchra:
- ήταν πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επιστήμη μαζί και για την Κοινωνία” (HORIZON 2020) και στον ειδικότερο άξονα «Open Schooling».
- είχε θέμα: Science in the City με ειδικότερο θέμα «Οι πόλεις ως αστικά οικοσυστήματα» την εποχή της κλιματικής αλλαγής.
- βασιζόταν στη μάθηση με βάση την έρευνα, με κέντρο το σχολείο και σε ανοικτή συνεργασία με Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, τοπικές αρχές, ΜΚΟ κ.λπ. αλλά και τη γονεακή κοινότητα και την τοπική κοινωνία.
- είχε ισχυρή σύνδεση με τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (Sustainable Development Goals)
- ήταν ένα δίκτυο διεθνούς συνεργασίας με 50+ σχολεία από δέκα χώρες της Ε.Ε.
Υπεύθυνες του προγράμματος ήταν οι καθηγήτριες Ελένη Παρασκευοπούλου (Φυσικός) και Ναταλία Τσάμη (Χημικός).
Τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων στο 3ο PULCHRA Workshop μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο YouTube: https://youtu.be/5hLGwOBITYQ και τις δραστηριότητες του προγράμματος στη σελίδα του PULCHRA στο facebook: https://www.facebook.com/PULCHRA.ScienceInTheCity.