Σύμφωνα με τον κ. Ελευθέριο Γείτονα, «H τελετή αυτή αποτελεί “εορτή εορτών και πανήγυρη πανηγύρεων” για το σχολείο μας. Και τούτο διότι, όλοι εμείς που συγκεντρωνόμαστε εδώ, πλημμυρισμένοι από αγάπη και θαυμασμό και λουσμένοι από το έκπαγλο φως που εκπέμπει η δυναμική παρουσία των παιδιών, προσερχόμαστε για να τα τιμήσουμε καθώς εισέρχονται πλέον στο ανοικτό και πλούσιο πεδίο της δημιουργίας και εξασφάλισης υποδομών για επιστημονική συγκρότηση, ερευνητική δράση, κοινωνική προσφορά και ατομική καταξίωση».
Εφέτος, η παρουσία και ομιλία του κ. Γκίκα Μαγιορκίνη περιποιεί ύψιστη τιμή για τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. Στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε και τιμάμε την αθόρυβη Ελλάδα της υπευθυνότητας, της αφοσίωσης και της ανιδιοτελούς προσφοράς που εμπνέει και καταυγάζει την κοινωνία μας.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Τελετή Αποφοίτησης ΕΔΩ.
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μέλος της ομάδας εργασίας επιστημόνων που χειρίστηκαν την πανδημία του κορονοιού στην Ελλάδα, είναι επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης (MSc) στη Βιοστατιστική και έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στη Μοριακή Επιδημιολογία Ιογενών Λοιμώξεων (Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ειδικεύτηκε στη Βιοπαθολογία στα Νοσοκομεία “Ανδρέας Συγγρός”, “Λαϊκό Νοσοκομείο” και 401.
Στη συνέχεια εργάστηκε από το 2010 μέχρι το 2017 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, υπότροφος Marie Curie και υφηγητής του Ιατρικού Συμβουλίου του Ην.Βασιλείου λαμβάνοντας συγχρόνως τους τίτλους του Νεαρού Ερευνητικού Υπότροφου από το Κολλέγιο St.Cross και του Ερευνητικού Λέκτορα από το Πανεπιστήμιο.
Από το 2013 μέχρι το 2017 εργάστηκε παράλληλα ως άμισθος επιμελητής κλινικής ιολογίας στο Τμήμα Αναφοράς Ιών, στο οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) στο Colindale του Λονδίνου.
Είναι μέλος του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και υπότροφος του Βασιλικού Κολλεγίου Παθολόγων (Royal College of Pathology) και της Βασιλικής Ιατρικής Κοινότητας (Royal Society of Medicine).
Έχει λάβει το βραβείο ιατρικών επιστημών «Ιωάννη Βλυσσίδη» από την Ακαδημία Αθηνών, το πρώτο βραβείο Marie Sklodowska-Curie στην κατηγορία Υποσχόμενο Ερευνητικό Ταλέντο και για τη κλινική του συνεισφορά του στην Ιατρική Ιολογία εκλέχθηκε στην Υποτροφία του Βασιλικού Κολλεγίου Παθολόγων.
Είναι μέλος της ομάδας επικεφαλών (sub-domain lead) του Συνεταιρισμού Κλινικής Μετάφρασης των 100,000 γονιδιωμάτων στον οργανισμού Genomics England.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις εφαρμογές της εξελικτικής ιολογίας στη σύγχρονη ιατρική. Έχει περισσότερες των 60 δημοσιεύσεων συμπεριλαμβανομένων εργασιών ως επικεφαλής στα περιοδικά PNAS, Current Biology, PLoS Medicine, και PLoS Pathogens, καθώς και επιστολές στα Science, New England Journal of Medicine και Lancet Infectious Diseases.
Οι εργασίες του έχουν καλυφθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως το BBC, CNN, New York Times και National Geographic.